Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Van Worden Administrator
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Ziemia - Planeta Ludzi
|
Wysłany: Pią 14:21, 24 Mar 2006 Temat postu: Krecik samoróbka.. |
|
|
Witam!
Czy ktoś może się wypowiedzieć w sprawie tego krecika:
[link widoczny dla zalogowanych]
Czy i za ile jest możliwe zrobienie takiego kreta?
Pozdrawiam
VW
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
zbirr
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: Pon 22:44, 25 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
na innym forum juz bylo o tym sporo. Mozna powiedziec ze groszowe sprawy. Nawet chyba AVT ma kita jak i sama plytke. Plytka cos okolo 5 zl. Pozostale elementy rownie tanie. Drut miedziany na cewke kazdy chyba znajdzie u siebie. Mysle ze koszt podobnego urzadzenia to okolo 15 zl juz z obudowa.
Sam sie nosze z wykonaniem podobnego sprzetu, ale poki co czekam. Chlopaki testuja pare "kretow".
|
Powrót do góry |
|
|
Wickus
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Wto 20:20, 26 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
zbirr - jeśli możesz podać mumer kit-a AVT byłbym bardzo wdzięczny.
Jeśli chodzi o to co widać na stronie z linku powyżej to ciężko się wypowiedzieć, jak się człowiek sam nie pobawi.
Ja ostatnio próbowałem przerobić na krecika wykrywacz BFO - Transet 150 (myślę, że wielu forumowczów wie o co chodzi), od którego kiedyś zaczynałem. Niby działa ale do markowego Whites'a mu jeszcze bardzo daleko.
Może ktoś z forumowiczów ma jakąś sprawdzoną dokumentację takiego krecika i chciałby się podzielić - byłbym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam. Wickus
|
Powrót do góry |
|
|
IdeL
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 13:01, 28 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Pytanie - czy jest sens bawić sie w lokalizator zdudniniowy - fakt, że to nie jest skomplikowana konstrukcja, ale .... płytka 5PLN, obudowa pewnie z 10PLN, podzespoły z 15PLN, do tego inne wydatki oraz czas i wkład pracy - za 29 zł można kupić nowiuteńki lokalizator zrobiony estetycznie, który z powodzeniem wykorzystuje jeden z moich kolegów na wykopkach
Jak komuś zależy na możliwościach głębszej penetracji, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby wylutować z płytki cewkę i przenieść ją na koniec jakiejś rurki z tworzywa sztucznego, dolepionej do fabrycznej konstrukcji.
Pozdroofki
IdeL
|
Powrót do góry |
|
|
NORTAL
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: Czw 13:18, 28 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
Ale nawet nie trzeba wylutowywać kabelki są takie długie że można je zamontować w 10 cm rurce tylko ją dobrze zamocować do obudowy aby się nie łamała w trakcie lokalizowania .
Pozdrawiam Nortal
|
Powrót do góry |
|
|
|